77% dintre apelurile la 112, în Dâmboviţa, au fost false

77% dintre apelurile la 112, în Dâmboviţa, au fost false

Un procent de 77% dintre apelurile la 112 primite în judeţul Dâmboviţa, în 2013, au fost false şi au fost realizate, în mare parte, de pe cartele pre pay, se arată într-un comunicat al Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) Dâmboviţa, remis vineri.

870 de persoane din judetul Dâmboviţa au fost sancţionate, anul trecut, pentru apeluri false şi abuzive către numărul 112.

”Majoritatea apelurilor false şi abuzive provin de la copii, tineri, persoane cu probleme psihice şi sunt în mare parte realizate de pe cartele pre pay”, se arată în comunicatul STS Dâmboviţa.

În document se mai spune că multe persoane sună fără a avea o urgenţă, se interesează despre evenimente care se petrec în localitatea lor, adresează injurii operatoarelor, râd, pun muzică sau nu vorbesc. Se solicită informaţii despre numere de telefon, se cere legătura cu diverse instituţii sau persoane publice ori se solicită sfaturi medicale.

Autorităţile fac apel la cei care sună abuziv să nu încarce inutil liniile de urgenţă 112, întrucât un apel fals poate duce la pierderea unei vieţi.

La nivel de judeţ au fost primite şi tratate peste 438.000 de apeluri. Dintre acestea 22,95 % au fost reale şi 77,05 % false. Conform STS, apelurile au fost transferate către: Ambulanţă – 56,88 %, Poliţie – 26,96 %, ISU/ SMURD – 13,02 % şi Jandarmi – 2,68 %.

error: Conţinut protejat !!