Site icon stiriDB

5 sfaturi UTILE pentru a te adapta la viața de student în cămin

Îți amintești când abia așteptai să pleci din casa părinților pentru a veni la facultate? Cum noul oraș și mutarea erau atât de promițătoare? Chiar dacă situația din căminele studențești te-a luat prin surprindere din prima clipă, nu trebuie să-ți pierzi speranța. Viața de student este mult mai incitantă decât o arată camerele de cazare.

Pentru început, trebuie să stabilești cât de bine te poți înțelege cu colegul sau colega ta de cameră. Acesta este un prim pas pe care să-l faci dacă vrei ca șederea ta să fie dintre cele mai plăcute și să ai zeci de amintiri pe care să le povestești peste ani. Împreună puteți face schimbările necesare pentru a vă bucura de o cameră primitoare, confortabilă și foarte practică. Există mai multe șanse de a construi o prietenie trainică dacă faceți astfel de lucruri încă de la început.

Descoperă mai jos câteva idei pentru a vă transforma camera în cea mai eficientă și comodă locuință:

• Vei vedea că niciodată nu vor exista destule becuri, veioze, dar mai ales prize funcționale în camera voastră, astfel că va fi o luptă constantă între cine și cât timp le folosește pe cele existente sau de câte prelungitoare este nevoie pentru a face un covor de cabluri în cameră. Dacă vrei să rezolvi ușor această problemă, achiziționează incarcatoare pentru telefoane mobile cu mai multe ieșiri USB. Acestea vor încărca în același timp oricâte device-uri aveți nevoie.

• Puteți scuti foarte mult stres și deranj în camera voastră dacă instalați un purificator de apă performant. Special creat pentru cazuri în care nu există presiune la robineți, acesta și purifică apa. Dacă vrei să scutești spațiul de depozitare, energie și inconfort, comanda acum sistemul care îți trebuie. Veți vedea cât de ușor și sănătos este să bei apa direct de la chiuvetă, să folosești dușul la capacitate normală și să nu mai pierzi timp așteptând ca apa caldă să curgă cu zgârcenie.

• Pentru un plus de confort, redecorează camera pe cât posibil. Înreabă administratorii căminului dacă poți vopsi pereții colorat sau aplica sticker-e. Există chiar și tapet temporar pe care să-l achiziționezi din magazinele de decorațiuni interioare. Pune o perdea cu modele care să vă placă amândurora sau chiar jaluzele, care se dovedesc a fi mai eficiente împortriva ochilor iscoditori de la alte camere.

• Instalează mai multe etajere si dulapuri suspendate, de vreme ce podeaua este deja plină până la refuz. Astfel, poți să muți toate accesoriile de care aveți nevoie constant chiar deasupra patului sau în locuri accesibile de la birou. Evită să recomanzi acest lucru pentru baie, în special dacă pereți sunt acoperiți de faianță. Multe dintre căminele de studenți refuză astfel de personalizări ale încăperilor, însă poți negocia ca atunci când veți părăsi camera să demontați și să umpleți golurile din pereți. Totul va părea ca nou.

• Pentru a eficientiza spațiul, elimină cele două birouri. În schimb, montează pe peretele pe care este și fereastra o singură bucată de etajeră îndeajuns de lată pentru studiu. De asemenea, înlocuiește scaunele mari și inutile de birou cu unele mici sau cu cele pliabile, care nu ocupă spațiu atunci când nu sunt folosite.

Iată cât de simplu este să îți faci noua viață de student mai simplă și mai plăcută. Este important să fii mulțumit de rezultatul final și să te bucuri, astfel, de timpul petrecut la facultate, departe de casă și de alte responsabilități.