4 modalitati pentru a-ti face vacanta sigura (si distractiva!)

4 modalitati pentru a-ti face vacanta sigura (si distractiva!)

Chiar daca vara este departe, poti sa incepi sa te gandesti deja la vacanta. De altfel, poti pleca chiar si acum intr-o escapada de cateva zile pentru a te relaxa la inceputul noului an. 

Fie ca te gandesti sa pleci departe sau sa ramai in apropierea casei, asigura-te ca vacanta ta este una sigura, astfel incat sa te poti odihni, sa aduni noi amintiri si sa te bucuri de toate activitatile planuite.

Iata 4 lucruri pe care sa le ai in vedere pentru a avea o vacanta fara griji:

  1. Asigura-te ca locuinta ta este in siguranta

Pe masura ce incepi sa impachetezi si sa pui la loc sigur documentele de calatorie, nu uita sa te asiguri ca locuinta ta este in siguranta.

In afara de lucrurile mai evidente, cum ar fi incuierea usilor si a ferestrelor, dar si setarea alarmelor, mai sunt cateva modalitati de a-ti asigura casa, precum:

  • Daca astepti pachete sau corespodenta, roaga un vecin sa te ajute cu colectarea acestora;
  • Programeaza luminile, televizorul si radioul sa porneasca la anumite momente din zi, astfel incat sa para ca este cineva acasa;
  • Cere unui vecin sa parcheze in fata casei tale sau pe locul tau de parcare in perioada in care esti plecat.

O astfel de planificare va da impresia ca cineva este la locuinta, ceea ce poate descuraja infractorii sa patrunda pe proprietatea ta.

  1. Planifica in avans 

Fie ca faci concediul in Romania sau in strainatate, planificarea anumitor aspecte inainte de a pleca in calatorie poate contribui semnificativ la simplificarea lucrurilor atat pentru tine, cat si pentru familia ta. Iata ce trebuie avut in vedere inainte de a pleca:

  • Asigura-te ca ai adresa si numarul de telefon ale unitatii de cazare, notate inclusiv pe o hartie;
  • Obtine o asigurare de calatorie potrivita;
  • Daca parasesti tara, asigura-te ca ai roamingul activat sau, imediat ce ajungi la destinatie, achizitioneaza o cartela SIM adecvata. Acest lucru poate reduce semnificativ costurile cu telefonia mobila;
  • Spune prietenilor apropiati si familie unde vei fi si cand intentionezi sa te intorci. Daca mergi cu masina, este o idee buna sa le comunici si ruta pe care vei conduce.
  1. Sfaturi pentru o calatorie in siguranta

Indiferent ca zbori catre destinatie sau te deplasezi cu masina, este bine sa ai in permanenta in vedere aceste sfaturi: 

  • In aeroport: nu lasa niciodata bagajele nesupravegheate sau cu o persoana pe care nu o cunosti;
  • In avion: asigura-te ca bagajele de mana sunt asezate in siguranta in dulapul superior sau sub scaunul din fata. Cu siguranta nu vrei ca acestea sa cada peste tine sau peste alti pasageri. De asemenea, scoate dinainte toate obiectele pe care le vei folosi in timpul zborului, pentru a evita sa tot scotocesti in geanta;
  • In masina: in functie de cat de lung este drumul, planifica dinainte schimbarea soferilor pentru a evita oboseala excesiva si programeaza opriri regulate pentru a alimenta masina, dar si pentru a manca si pentru a va intinde picioarele (mai ales in cazul in care calatoresti cu copii sau animale de companie).
  1. In timpul calatoriei

Dupa ce ajungi la destinatie, este timpul ca toata lumea sa se relaxeze si sa se bucure, dar nu uita sa pastrezi nivelul de siguranta ridicat!

  • Poate fi tentant sa postezi fotografii pe retelele de socializare, dar acest lucru le poate arata altora ca nu esti acasa. Distribuie pozele dupa incheierea concediului si asigura-te ca locuinta ta nu primeste mai multa atentie decat ar trebui;
  • Nu lua in permanenta cu tine toate documentele, banii si cardurile importante. Daca ai un seif in camera de cazare, pastreaza-le acolo si tine in buzunar doar ceea ce ai nevoie in ziua respectiva;
  • Daca esti cu un grup activ, incearca sa planifici un program, astfel incat sa poti petrece mai mult timp bucurandu-te si mai putin rezolvand probleme neasteptate.

Vacantele ar trebui sa-ti ofere oportunitatea de a petrece timp de calitate cu familia sau prietenii, de a crea noi amintiri si de a impartasi experiente. Asdar, luarea masurilor de siguranta necesare iti va permite sa te concentrezi asupra partilor placute ale aventurii tale si mai putin asupra problemelor neasteptate.

Sursa foto: Unsplash.com

error: Conţinut protejat !!