Site icon stiriDB

3 sfaturi PREȚIOASE de îngrijire a pielii pentru doamnele de peste 40 de ani

Caucasian woman wiping face

Cearcănele, ridurile și tipul dificil de ten ridică probleme tuturor doamnelor cu vârsta de peste 40 de ani. În teorie, puteți folosi nenumărate produse care vă promit miracole surprinzătoare cât ați clipi. Adevărul este că nu toate acestea funcționează și că strategiile de marketing sunt menite să vă îndemne să încercați cât mai multe creme scumpe, dar fără efectele vizibile și surprinzătoare la care vă așteptați.

Dacă vreți să folosiți, nu doar să încercați produse cu efecte reale, contați întotdeauna pe sfaturile specialiștilor și ale celor care le-au testat deja. Reclamele televizate sunt creatoare de iluzii deșarte. Urmând, însă, recomandările medicilor dermatologi, veți aplica doar produsele care se potrivesc tipului dumneavoastră de piele și care acționează specific asupra cauzelor problemelor pe care doriți să le tratați. Astfel, nici efectele nu vor întârzia să apară, iar pielea tenului dumneavoastră va rămâne sănătoasă pentru mai mult timp.

Aflați din acest articol care sunt cele 3 produse recomandate de medici:

  1. Fără îndoială, nu este prima dată când auziți despre importanța demachierii zilnice. Este, de asemenea, esențial să alegeți produsul potrivit pentru tipul de piele al feței. Dacă sunteți în căutarea demachiantului ideal, vezi pe site produsele naturale de la Bottega Verde, create de dermatologi italieni. Extractele din plante exotice au efecte de calmare, hidratare și revigorare a feței, ce este acoperită de machiaj pe tot parcursul zilei. Demachiantul are ca scop și curățarea de impuritățile acumulate peste zi pe tenul dumneavoastră, ce duc la îmbătrânirea prematură a pielii.
  2. Produsele din plante și îmbunătățite cu uleiuri esențiale sunt ideale, însă trebuie să aveți garanția că aceste ingrediente sunt naturale și sigure pentru pielea dumneavoastră. Pentru îngrijirea de zi cu zi a feței, aici gasesti creme de fata hidratante cu extracte din cele mai nutritive plante, precum iasomia, teiul sau aloe vera. Ideal este să optați pentru o cremă hidratantă de zi, care vă protejează tenul nemachiat, și pentru una de noapte, care să vă hrănească pielea cu vitaminele și minerale de care are nevoie.
  3. Un alt proces important pentru păstrarea tenacității și luminozității pielii este exfolierea. Folosiți de 2 ori pe săptămână produse de exfoliere – săpunuri, geluri, măști – care contribuie la curățarea în adâmncime a feței, deschiderea porilor și eliminarea punctelor negre. Acest procedeu trebuie să intre în ritualul dumneavoastră săptămânal de îngrijire, dacă vă doriți reducerea impurităților și o piele vizibil mai sănătoasă. Medicii nu recomandă folosirea exfolianților mai des de 2 ori pe săptămână, întrucât cauzează sensibilități și afectează Ph-ul pielii.

Urmând aceste trei sfaturi ale dermatologilor cu experiență, veți avea parte de o piele catifelată și hidratată, două trăsături esențiale ale sănătății. Odihna și o dietă alimentară corespunzătoar vor contribui, în egală măsură, la starea dumneavoastră de bine.