Site icon stiriDB

3 avantaje uimitoare pe care șampoanele și balsamurile naturale le au asupra părului tău

Dacă te simți copleșită uneori de gama variată de șampoane și balsamuri existente în magazine, trebuie să știi că pentru tine contează doar cel potrivit pentru părul tău. 

Fiecare șampon și balsam de pe piață pretind că lucrează pentru un anumit tip de păr. Numeroși producători susțin că șampoanele vin în întâmpinarea unor probleme ale părului, precum mătreața. Din păcate, multe femei sunt încă nemulțumite de rezultatele pe care le văd, schimbă adesea brandurile și tipurile de șampoane în găsirea celui potrivit. 

Aici intervin cele mai bune șampoane și balsamuri naturale. Deoarece nu au substanțe chimice și ingrediente dure, oferă părului multe beneficii cu care produsele comerciale de îngrijire a părului nu pot concura. Dacă ești interesată să afli mai multe despre beneficiile șampoanelor și balsamurilor naturale, continuă să citești articolul.

Iată care sunt avantajele șampoanelor și balsamurilor naturale:

1. Sunt mai blânde cu părul.

Șampoanele și balsamurile fabricate comercial sunt umplute cu o mulțime de substanțe chimice dăunătoare care pot afecta firul de păr și scalpul. Deci, dacă părul tău este deja fragil, ai mătreață sau alte probleme, acesta va deveni mai susceptibil la daune, care pot fi declanșate de substanțele chimice prezente în alegerea produsului de îngrijire a părului. 

În schimb, șampoanele și balsamurile naturale nu conțin nici una dintre aceste substanțe chimice dăunătoare. Mai degrabă, acestea sunt umplute cu o mulțime de minerale și uleiuri esențiale care nu sunt doar blânde pentru păr, ci lucrează și la repararea pagubelor.

2. Șampoanele și balsamurile naturale sunt sigure în utilizare.

Toată lumea știe că atunci când folosești un șampon sau un balsam, o parte din acesta este absorbită de corp. Asta înseamnă că pielea ta, care vine în contact cu produsul, poate absorbi toate substanțele chimice dure găsite în el.

Acum, dacă ai o piele sensibilă sau te confruntați cu probleme ale pielii, șampoanele și balsamurile comerciale pot agrava problema. Dar nu este o problemă cu șampoanele și balsamurile naturale, deoarece acestea sunt blânde cu părul tău.

3. Pot îmbunătăți creșterea părului.

Crezi sau nu, majoritatea șampoanelor și balsamurilor din comerț te pot pune de fapt în pericol pentru căderea părului. Când sunt utilizate, acestea pot irita glandele uleioase, pot usca scalpul și pot reduce dimensiunea foliculilor de păr. Drept urmare, părul devine mai slab decât niciodată.

Optând pentru un șampon de păr bio și balsamuri, nu permiți substanțelor chimice dure să pătrundă. Trei dintre cele mai benefice ingrediente prezente în șampoanele și balsamurile naturale sunt uleiul de cocos, uleiul de arbore de ceai și extractul de grapefruit. Dintre acestea, se consideră că uleiul de arbore de ceai funcționează cel mai bine.

Dacă vei alege să folosești cele mai bune șampoane și balsamuri naturale, vei observa în scurt timp beneficiile acestora asupra părului. De asemenea, pot preveni problemele anterioare pe care le aveai cu părul și pot economisi timp și bani. Tu ce părere ai despre produsele naturale pentru păr?

Sursa foto: unsplash.com