2017 lumânări aprinse pe Calea Luminii, la Târgovişte (foto)

calea-luminii-2016-01

Un spectacol de sunet şi lumină, intitulat Calea Luminii, a avut loc joi seară, la Târgovişte, 2017 lumânări fiind aprinse pe traseul din faţa Mitropoliei, pe Bulevardul Carol I, până la gara municipiului, pe o distanţă de un kilometru.

Lumânările au fost aprinse începând din faţa Mitropoliei Târgovişte, unde arhiepiscopul şi mitropolitul Târgoviştei, Nifon, a ţinut o scurtă cuvântare.

”Această sărbătoare este făcută în Săptămâna Patimilor, nu în altă perioadă, pentru că este în legătură cu sărbătoarea cea mare a creştinătăţii, care este Învierea Domnului. Lumina, Calea Luminii, dacă nu ar fi însemnătatea spirituală, ar rămâne pur şi simplu o formă fără fond. Ori esenţa luminii înseamnă că Iisus Hristos, Domnul şi Mântuitorul lumii, care a înviat din morţi pentru noi, pentru a ne înălţa la un nivel superior de omenie şi de spiritualitate, el este cel care a spus: eu sunt lumina lumii, cel ce doreşte să vină după mine se va bucura de lumină şi va avea lumina vieţii, aşa încât Calea Luminii este de fapt o cale în legătură cu marea sărbătoare a Învierii Domnului” spus arhiepiscopul şi mitropolitul Târgoviştei, Nifon.

calea-luminii-2016-03

Artistul plastic târgoviştean Mihai Şerbănescu, iniţiatorul acestui eveniment, spune că manifestarea a devenit o tradiţie, în fiecare an se aprinde un număr de lumânări egal cu al anului respectiv plus încă una, ca simbol al speranţei. Ca fundal sonor la eveniment a fost piesa ”Nu-i lumină nicăieri” a artistului folk Lorin Stănescu.

Prima ediţie a evenimentului a avut loc în anul 2000.

Câteva mii de persoane au fost prezente, joi seara, la Târgovişte, la Calea Luminii. Oamenii au participat la Denie, apoi au ieşit în faţa Catrdralei Mitropolitane şi au ascultat cuvântul Arhiepiscopului Nifon, după care au mers pe traseul Căii Luminii şi au aprins candele.

calea-luminii-2016-04

calea-luminii-2016-02

calea-luminii-2016-05

calea-luminii-2016-06

calea-luminii-2016-07

calea-luminii-2016-08

calea-luminii-2016-09

calea-luminii-2016-10

error: Conţinut protejat !!