Site icon stiriDB

2016 lumânări aprinse pe Calea Luminii, la Târgovişte

stan-copil-calea-luminii

Un spectacol de sunet şi lumină, intitulat Calea Luminii, a avut loc joi seară, la Târgovişte, 2016 lumânări fiind aprinse pe traseul din faţa Mitropoliei, pe Bulevardul Carol I, până la gara municipiului, pe o distanţă de un kilometru.

Lumânările au fost aprinse începând din faţa Mitropoliei Târgovişte, unde arhiepiscopul şi mitropolitul Târgoviştei, Nifon, a ţinut o scurtă cuvântare.

”Să fiţi cu toţii binecuvântaţi pentru că sunteţi prezenţi aici, în viaţa Catedralei Mitropolitane (…). Ce frumoasă tradiţie, ce binecuvântată, Calea Luminii are loc aici, la Târgovişte, de câţiva ani de zile. Vreau să-l menţionez şi să-l felicit pe maestrul profesor Şerbănescu pentru toate aceste lucruri minunate. Ceva trebuie să reţineţi toţi cei care sunteţi aici: lumina dă perspectivă, care are sens, şi nu orice lumină (…), vorbesc de lumina care străluceşte şi care transformă omul. Acum în Săptămâna Patimilor este cu o încărcătură religioasă de o nobleţe şi o frumuseţe extraordinară, pentru că noi ne gândim la lumina care este adusă în lume de Mântuitorul Hristos”, a spus arhiepiscopul şi mitropolitul Târgoviştei, Nifon.

Artistul plastic Mihai Şerbănescu, organizatorul acestui eveniment, spune că manifestarea a devenit o tradiţie, în fiecare an se aprinde un număr de lumânări egal cu al anului respectiv plus încă una, ca simbol al speranţei.

”Manifestarea reprezintă o picătură de pace în suflet şi lumină care înseamnă, până la urmă, lumina pe care o purtăm în suflet. Decât că ea poate fi într-un fel materializată şi în lumina candelei şi a lumânării. În urmă cu 16 ani cei cărora le-am propus evenimentul nu prea aveau încredere, iată că lucrurile probabil plăcute de Dumnezeu au viaţă lungă, iată că s-a derulat a 16-a întâmplare de acest gen”, a declarat iniţiatorul manifestării, artistul plastic Mihai Şerbănescu.

La eveniment au participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu, primarul interimar al Târgoviştei – Cristian Stan, precum şi alte oficialităţi locale.

În fiecare an, în Joia Mare, sute de persoane sunt prezente la această manifestare din municipiul Târgovişte.