Site icon stiriDB

2015 lumânări aprinse pe Calea Luminii, la Târgovişte

Un spectacol de sunet şi lumină, intitulat Calea Luminii, a avut loc joi seară, la Târgovişte, 2015 lumânări fiind aprinse pe traseul din faţa Mitropoliei, pe Bulevardul Carol I, până la gara municipiului, pe o distanţă de un kilometru.

Lumânările au fost aprinse începând din faţa Mitropoliei Târgovişte, unde arhiepiscopul Târgoviştei, Nifon, a ţinut o scurtă cuvântare.

”Noi avem aici, la Târgovişte, o frumoasă tradiţie de câţiva ani, se numeşte Calea Luminii. Trebuie să înţelegem semnificaţia, simbolul şi forţa ei numai prin credinţa creştină şi prin cuvintele Mântuitorului Hristos. El a spus: eu sunt lumina lumii, cel ce crede în mine şi îmi urmează mie nu va umbla în întuneric ci va avea lumina vieţii. Aşa să înţelegem noi orice fel de manifestare a luminii”, a spus arhiepiscopul Târgoviştei, Nifon.

Artistul plastic Mihai Şerbănescu, organizatorul acestui eveniment, spune că manifestarea a devenit o tradiţie, în fiecare an se aprinde un număr de lumânări egal cu al anului respectiv plus încă una, ca simbol al speranţei.

”Nu m-am gândit la prima ediţie că o să aibă această amploare. M-am gândit să o fac o dată, s-a rostogolit în timp, iată suntem la a cincisprezecea ediţie. Este un gest frumos făcut de târgovişteni, ei participă, ei aprind lumânările”, a declarat Mihai Şerbănescu.

Primarul Târgoviștei, Gabiel Boriga, alături de fiul său, Alex

La eveniment au participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, şi primarul Târgoviştei, Gabriel Boriga, care a venit împreună cu fiul său, Alex.

În fiecare an, în Joia Mare, sute de persoane sunt prezente la acest eveniment din municipiul Târgovişte.