2015 lumânări aprinse pe Calea Luminii, la Târgovişte

Un spectacol de sunet şi lumină, intitulat Calea Luminii, a avut loc joi seară, la Târgovişte, 2015 lumânări fiind aprinse pe traseul din faţa Mitropoliei, pe Bulevardul Carol I, până la gara municipiului, pe o distanţă de un kilometru.

Lumânările au fost aprinse începând din faţa Mitropoliei Târgovişte, unde arhiepiscopul Târgoviştei, Nifon, a ţinut o scurtă cuvântare.

calea luminii2

”Noi avem aici, la Târgovişte, o frumoasă tradiţie de câţiva ani, se numeşte Calea Luminii. Trebuie să înţelegem semnificaţia, simbolul şi forţa ei numai prin credinţa creştină şi prin cuvintele Mântuitorului Hristos. El a spus: eu sunt lumina lumii, cel ce crede în mine şi îmi urmează mie nu va umbla în întuneric ci va avea lumina vieţii. Aşa să înţelegem noi orice fel de manifestare a luminii”, a spus arhiepiscopul Târgoviştei, Nifon.

Artistul plastic Mihai Şerbănescu, organizatorul acestui eveniment, spune că manifestarea a devenit o tradiţie, în fiecare an se aprinde un număr de lumânări egal cu al anului respectiv plus încă una, ca simbol al speranţei.

”Nu m-am gândit la prima ediţie că o să aibă această amploare. M-am gândit să o fac o dată, s-a rostogolit în timp, iată suntem la a cincisprezecea ediţie. Este un gest frumos făcut de târgovişteni, ei participă, ei aprind lumânările”, a declarat Mihai Şerbănescu.

boriga alex

Primarul Târgoviștei, Gabiel Boriga, alături de fiul său, Alex

La eveniment au participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, şi primarul Târgoviştei, Gabriel Boriga, care a venit împreună cu fiul său, Alex.

În fiecare an, în Joia Mare, sute de persoane sunt prezente la acest eveniment din municipiul Târgovişte.

error: Conţinut protejat !!