Site icon stiriDB

20 de primari şi 127 de consilieri locali din Dâmboviţa au trecut la PSD

Numărul aleşilor locali care au trecut la PSD în judeţul Dâmboviţa este, la acest moment, 20 de primari (de la PDL) şi 127 de consilieri locali, a anunţat, joi, preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Cei 20 de primari veniţi în PSD se adaugă celor 47 care au fost aleşi în 2012 pe lista partidului. În Dâmboviţa sunt în total 98 de primari.

”Ultimii primari veniţi în PSD sunt Preda Cătălin de la Râul Alb şi Brânduş Viorel de la Valea Lungă. Dacă facem o analiză a situaţiei consilierilor locali, la momentul acesta, vreau să vă spun că situaţia este următoarea: în urma alegerilor din anul 2012, Partidul Social Democrat a avut 491 de aleşi locali. astăzi, pe ceea ce s-a depus la organizaţiile locale și la secretarii unităţilor administrativ-teritoriale, avem 618 aleși locali, adică avem 127 de consilieri locali în plus faţă de anul 2012. Precizarea că de la PDL au plecat 92 şi au venit la PSD, de la PNL au plecat 21, de la PPDD şapte, PNG unul, PRM unul şi Partida Romilor unul. Precizez că nu avem o situaţie definitivă. Sunt, încă, multe localităţi în care nu toţi consilierii locali şi-au exprimat o adeziune. Termenul urmează să se împlinească luna viitoare, deci lucrurile sunt, ca să spun așa, în derulare”, a spus preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

18 primari PDL din Dâmboviţa s-au înscris, pe 8 septembrie, în PSD. Aceştia sunt: Tudorache Nicolae – Brezoaiele, Rădulescu Floarea – Cornăţelu, Marian Alexandru – Conţeşti, Păun Marin – Ciocăneşti, Toma Matei – Costeşti Vale, Nica Gheorghe – Dobra, Dincă Laurenţiu – Ludeşti, Alexandru Constantin – Măneşti, Buibăr Iulian – Răscăieţi, Procopie Toma – Malu cu Flori, Brebeanu Gheorghe – Runcu, Preda Ion – Brăneşti, Şerban Marian – Poiana, Cismaru Viorel – Ocniţa, Alexe Marian – Bărbuleţu, Gheboianu Matei – Dărmăneşti, Alecu Nicolae – Odobeşti, Breazu Vasile – Iedera.