Site icon stiriDB

13 consilieri locali şi unul judeţean PDL, excluşi din partid

Conducerea PDL Dâmboviţa a decis excluderea din partid a 13 consilieri locali şi a unuia judeţean, din cauza neimplicării în activitatea politică, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele PDL Dâmboviţa, Iulian Vladu.

Iniţial a fost anunţată cifra de 40 de consilieri locali din judeţ care riscă excluderea, iar în şedinţa Consiliului Judeţean de Coordonare a PDL Dâmboviţa s-a decis exluderea celor 14 consilieri.

Consilierul judeţean care este exclus este Vasile Moise, care a candidat la alegerile locale în baza protocolului la nivel local pe care PDL l-a avut încheiat cu Partida Romilor Pro Europa.

”Le-am creat posibilitatea celor care mai vor să facă politică să se înscrie în alte partide. Niciun consilier nu ar fi dorit să fie exclus, vă daţi seama! S-a făcut o analiză a fiecărui consilier în parte. Unii au venit la discuţii, unii nu”, a declarat liderul PDL Dâmboviţa, Iulian Vladu.

Conform reglementărilor legale, după ce au fost excluşi din partidul pe lista căruia au candidat în alegeri, consilierii îşi pierd mandatul, următorii de pe lista de consilieri PDL de la alegerile locale vor fi votaţi în cadrul şedinţelor de consiliu local.

Întrebat dacă se va mai întâmpla, la fel ca la alegerile parlamentare din 2012, ca primari PDL să apară pe bannere cu candidaţi ai altor partide, care va fi măsura luată de PDL, Vladu a spus că nu vor fi excluşi din partid acei primari dacă în localităţile lor PDL va avea un scor bun.

”Primarii vor fi analizaţi după scorul pe care îl vor obţine la europarlamentare”, a susţinut liderul PDL Dâmboviţa, deputatul Iulian Vladu.